[Beauty Review by SR] Althea A'bloom Collection : Unboxing!


BEAUTY REVIEW: ALTHEA A'BLOOM BOX!

Salam dan hai kepada semua!
Woohoo! Dah lama tak update blog. Huhu.


Kali ini SR nak share dengan korang semua tentang Althea A'bloom Collection.
Bila parcel dari Korea sampai dekat office, SR excited! Perasaan excited tu lebih kurang sama dengan perasaan dapat hadiah dari crush korang. Eh! Hahahahaha.


BHA Blackhead Blaster (8g)

Produk ini sendiri dinamakan BHA kerana bahan utama bagi produk ini ialah BHA! Natural BHA - White Willow Bark Extract

Yay or Nay?
SR memang ada blackhead dan whitehead terutamanya dekat hidung. FYI, kalau korang ada blackhead, memang blackhead tu akan ada selamanya. Korang boleh reduce kadar blackhead yang ada.

Selalunya produk untuk remove blackhead/whitehead ni selalunya yang jenis peel off. Sakit jugak kadang-kadang terutamanya apabila kita tarik mask yang kita pakai dekat hidung tu. Keluar lah segala duri-duri tajam dari hidung (if you know what I meant. haha!)

Amazingly guys, produk ni korang tak perlu susah payah nak tarik2 or peel off.

Credit: Althea


Cara Pakai:
1. Sapu BHA Blackhead Blaster dekat bahagian yang ada blackhead/whitehead. SR letak di bahagian hidung, pipi dan dagu.
2. Gosokkan tempat yang kita dah sapu tadi dalam circular motion.
3. Dah puas hati? Ha basuh muka dengan air suam.

Result?
Hidung rasa lebih licin . Amazing! Woohoo! SR macam impress gila lepas basuh muka tu. Macam eh! It really worked!

Harga pun berbaloi okay. RM19 SAHAJA.

It's a YAY!

A'bloom Mask Sheets

Credit: Althea


Water-Me-Long Sheet Mask
My fav mask out of all 4 sheet masks. Hehe. Mask ini sesuai bagi mereka yang berkulit kering. Mask ini sangat membantu untuk hydrate your skin. Woohoo!

Mask ini juga mampu mengurangkan kemerahan di kulit (menyejukkan kulit)

Avo-Cuddle-Me Sheet Mask
Untuk mereka yang mencari mask - anti-aging, WAJIB pakai hat ini okayy.
Mask ini membantu dalam memulihkan kulit - sangat moisturizing!

Ac-Me-Peach Sheet Mask
Bagi mereka yang mempunyai kulit bermasalah/masalah jerawat, korang digalakkan pakai mask ini.
Peach & tea tree extracts membantu dalam merawat parut dan mengurangkan pori-pori di wajah.

Sparkle-Me-Bright Sheet Mask
Untuk mereka yang nak kulit wajah lebih cerah, ha ce try pakai mask ni. Woot-woot!


Giant Meringue Puff : RM11.00



Giant meringue puff ini merupakan beauty blender (please jangan makan! Bukan marshmallow ok. haha!). Selalunya untuk apply foundation, beauty blender/brush digunakan. SR lagi suka pakai beauty blender untuk efek yang lebih natural.

Giant meringue ni memang SR suka. Dah sebulan SR pakai taw. Setiap kali makeup, SR pakai ni untuk dab foundation dekat muka.

Sebelum dab muka dengan foundation, basahkan giant meringue ni terlebih dahulu dan perah. Selepas tu, barulah apply foundation okay.

It's a BIG YAY! Sangat lembut dan senang digunakan. Harga pun murah. RM11 je uolls :D

Baby Meringue Puff : RM15.00

Baby meringue puff ini pula sesuai untuk kita dab concealer. Terutamanya bila kita nak conceal bawah mata tu kan. Memang sesuai sangat. Baby meringue puff ini memang saiz kecil. Ada 3 pieces taw dalam 1 box.



Harga RM15 je. Ha murah je. Hehe.

Inilah hasil makeup menggunakan giant meringue puff tuu!

Tadaaaa~



Korang boleh dapatkan produk-produk di atas bawah ni:


Happy shopping and stay beautiful lovelies!

#Butterflymsia 
#AltheaKorea 
#AltheaAbloom

1 comment:

  1. perkongsian menarik :)

    Jemput Singgah : www.cikza.com

    ReplyDelete

Copyright syazaredzuu.com 2016. Powered by Blogger.